Yeditepe
Door: Yesim
Blijf op de hoogte en volg Yesim
22 September 2007 | Turkije, Istanbul
Ik ben er even tussenuit geweest, maar nu even uitgebreid vertellen.
Nou, ik ben 3 weken geleden gekomen en ik zat in mn uppie op mn kamer. Ik voelde me zo zielig. De volgende dag zou ik introductie hebben, dus zou ik meer mensen leren kennen.
Onderweg naar de introductie kwam ik Nederlandse meiden uit Maastricht tegen, dus we zijn gezellig met zn allen gegaan.
Bij de intro heb ik meer exchange students leren, waarvan heel veel uit Nederland, met name uit Maastricht.
Er is een Turks Nederlandse meid uit Hilversum die toerisme studeert, ze heet Figen, we kunnen goed met elkaar opschieten. Mijn kamergenoot is een Duits-Turkse meid van 19 jaar die voltijd geneeskunde komt studeren omdat ze in Duitsland geen geneeskunde kon doen met haar middelbare opleiding. Ze is gelukkig heel aardig. We staan iedere ochtend om 4 uur op om te eten vanwege ramadan (vasten).
Hier op school en in Istanbul algemeen, vasten heel weinig mensen, maar goed ieder zn eigen "thing".
Ik ken bijna alle leuke plekjes en hoe je daar moet komen. In het begin kwam iedereen naar me toe om te vragen hoe ze ergens heen moesten. Ze zeiden dat ik een perfecte gids ben hahaha.
De lessen zijn al 3 weken aan de gang en ik moet zeggen dat ik het best wel makkelijk vind. De studenten spreken helaas niet super Engels waardoor Engelse lessen eerst in het Engels wordt gegeven en daarna vertaalt de leraar alles naar het Turks. Ik snap niet hoe de studenten de tentamens in het Engels kunnen maken maar goed...
De universiteit is super de lux inclusief binnen en buiten zwembad, fitnesszaal, basketbal-, voetbal- en tennisveld. Trouwens mijn view vanuit de kamer is het voetbalveld, dus ik heb kijk op "heerlijke" (uhm uhm uhmm) voetballende studenten.
Het weer is hier ook minder helaas, het regent en waait een beetje maar ik voel me ineens thuis back in Nederland.
Helaas heb ik nog geen foto's, geen tijd gehad. Binnenkort komen er foto's....
Tot gauw!!!
Groetjes Yesim
28 September 2007 - 11:25
Zeynep:
Hoi Yesim, Ik ben blij dat je het naar je zin hebt in Istanbul (het kan ook niet anders!!!!). Veel succes verder, we wachten nog op verdere leuke verhalen...
Kus
Zeynep -
18 Oktober 2007 - 19:12
Roderick Lodewijks:
Merhaba Yesim,
Ik ga het volgende semester studeren bij Yeditepe (maar eerst nog even Turks leren in Antalya) en ben redelijk benieuwd naar de accomodatie daar. Ik heb namelijk gehoord van iemand dat je elke dag maximaal om 12 uur op de campus moet zijn en dat is niet echt mijn 'thing' ;). tenzij het gezellig is daar natuurlijk
Verder vraag ik me af of jij nog dingen bent tegen gekomen waarvan je had gehoopt dat je het eerder wist of zoiets, ik probeer me namelijk zo goed mogelijk voor te bereiden op de studie daar.
Leuk om te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt, chok iyem! hah Dat is een goed vooruitzicht.
Ik hoor graag van je. Als je er niet aan toekomt om te mailen is het ook geen probleem hoor :D
Heel veel succes daar!
Gule gule,